1960

(25 Iανουαρίου) Έκδοση "Κωστής Παλαμάς"

Αναμνηστική έκδοση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή Κωστή Παλαμά.

_________________________________________________________

(7 Απριλίου)
Έκδοση "Παγκόσμιο έτος Προσφύγων"

Αναμνηστική έκδοση για το Έτος Προσφύγων.

_______________________________________________________

23 Απριλίου) Έκδοση "Πρόσκοποι"

Αναμνηστική έκδοση για τα 50 χρόνια του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

__________________________________________________

(12 Αυγούστου)
Έκδοση "Ολυμπιακοί Αγώνες Ρώμης"

Αναμνηστική έκδοση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης. Από αυτή τη χρονιά η Ελλάδα εκδίδει κάθε τέσσερα χρόνια σειρές με το θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Η σειρά σχεδιάστηκε από τον Α. Τάσσο και τυπώθηκε στο τυπογραφείο Ασπιώτη ΕΛΚΑ. Μια υπέροχη σειρά, παγκόσμιου ενδιαφέροντος τόσο για το θέμα της όσο και για την καλαισθησία της.

Η πανέμορφη σειρά των Ολυμπιακών της Ρώμης
_______________________________________________________________

ΕUROPA C.E.P.T.

Tο 1956 εκδόθηκε γραμματόσημο από τις έξι χώρες που συμμετείχαν στην Ένωση Χάλυβα και Άνθρακα (Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Γαλλία, Δυτική Γερμανία και Ιταλία), με κοινό θέμα τα γράμματα E U R O P A σε μορφή πύργου. Στη διάρκεια της συνόδου των 23 ευρωπαϊκών ταχυδρομικών υπηρεσιών αποφασίστηκε η δημιουργία της C.E.P.T. (Eυρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Ταχυδρομείων Τηλεπικοινωνιών).
Η ιδέα άρεσε και σε άλλες χώρες, οι οποίες εισχώρησαν στον Οργανισμό Cept, ενώ σταδιακά άρχισε πλέον να δίνεται έμφαση σε κοινό θέμα όπου κάθε χώρα καλούνταν να παρουσιάσει τις δικές της παραστάσεις. Η Ελλάδα συμμετέχει από το 1960 και κάθε χρόνο εκδίδει γραμματόσημα με την κοινή παράσταση των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Οι σειρές με θέμα την Ευρώπη αποτελούν σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλή αντικείμενο θεματικής συλλογής παγκοσμίως.

____________________________________________________________________

(19 Σεπτεμβρίου) Έκδοση "Εuropa 1960"

Κοινή με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες έκδοση για την ιδέα της ένωσης της Ευρώπης. Το σχέδιο ανήκει (κατόπιν πανευρωπαϊκού διαγωνισμού) στον P. Rahikainen και τυπώθηκε στο τυπογραφείο Ασπιώτη ΕΛΚΑ με τη χαλκογραφική μέθοδο.

Η σειρά EUROPA '60 της Ελλάδας (επάνω) η γαλλική σειρά του 1956 (κάτω)
____________________________________________________________________

ΓΕΓΟΝΟΤΑ 1960:

Δημιουργείται ο συνεταιρισμός της Ελεύθερης Ευρωπαϊκής Αγοράς (EFTA), ο οποίος κάλυπτε τις χώρες που δεν ανήκαν στην ΕΟΚ.